Tutorial: zomerarmbanden (1)

Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je het bovenste armbandje kunt maken. De tweede komt in een volgende blogpost. Het is supermakkelijk en je hebt niet heel veel nodig. Hier een overzicht:

Dit is wat je nodig hebt:

  • Een (nep)leren koord of veter van ongeveer 18 centimeter. Voor de zekerheid kun je meer touw afknippen, zodat je de sluiting (knoop) makkelijker kunt maken.
  • Een stukje gouden ketting (het type dat je altijd om nagelknippers ziet, of natuurlijk iets vergelijkbaars. Ik zag dat Xenos dit soort draden ook verkoopt als ‘parelketting’. Je kunt eigenlijk alles gebruiken zolang er maar ruimte tussen de kralen zit waar je het gele draad omheen kunt wikkelen.
  • Een dun, maar stevig draad in de gewenste kleur. Ik koos bij deze combinatie voor geel. Hier heb je ongeveer 75 centimeter van nodig.

1. ‘Vouw’ het leren koord zodat je twee gelijke stukken krijgt. Voor het gemak heb ik de bovenkant aan de tafel vastgeplakt met plakband, zodat het niet beweegt. Houd rekening dat deze lus als sluiting fungeert. Je knoopt het dunnere, gele draad om het bruine koord. Je hoeft het stompje niet heel kort af te knippen, want het draad kan daar omheen gewikkeld worden, zodat het niet zichtbaar is, maar wel extra vast zit.

2. Begin nu met het wikkelen van het gele draad om het bruine draad heen. Je ziet dat ik het uitsteeksel van de knoop tussen de twee dikkere koordjes heb gelegd. Daar overheen kun je gerust je gele draad wikkelen en is het toch verborgen. Ik raad je aan om minimaal 5 of 6 wikkelingen te maken, of tot waar je knoopdraad ophoudt: de keuze is aan jou :).

3. Zodra je klaar bent met het wikkelen van het begin, leg je de kralenketting in het gleufje tussen de twee bruine koordjes. Dit deel is even tricky, omdat de bruine koordjes snel uit elkaar gaan, maar dit kan je makkelijk oplossen door het even op de tafel te plakken met plakband. Je kunt het kraaltjeskoord er gewoon tussen leggen, omdat je het vastmaakt door middel van het witte draad. Probeer het witte draad er zo strak en gelijkmatig mogelijk omheen te wikkelen voor het netste resultaat.

4. Na een tijdje ziet het er zo uit. Wanneer je je draden vastplakt op de tafel, krijg je het netste resultaat, want anders kunnen de kraaltjes gaan draaien ten opzichte van het bruine koord, waardoor het er niet goed strak omheen zit.

5. Wanneer je klaar bent met de kraaltjes, ga je hetzelfde te werk als bij het begin. Wikkel het gele koord een aantal keer om het bruine koord. Deze keer moet je het gele draad wel zo kort mogelijk afknippen. Als het goed is heb je dan nog twee stukjes bruin draad over. Knoop deze gezamenlijk tot één grotere knoop. Check ondertussen of je de knoop in de lus kunt krijgen. Zo ja: knip het bruine koord dan kort af en doe transparante nagellak op de eindjes om splijten te voorkomen. Zo niet: Maak dan een grotere knoop, knip het koord kort af en doe transparante nagellak op de eindjes om splijten te voorkomen.

En voila, je hebt je eigengemaakte armbandje. Het is leuk om deze tussen een paar bangles te doen, of te combineren met andere gekleurde sieraden.

De tutorial voor de andere armband komt binnenkort, dus houd de site vooral in de gaten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s