Je (studenten)kamer georganiseerd

Vraag me niet waarom, maar ik heb echt een zwak voor ‘organiseren’. Ik ben fan van bakjes, laatjes, mapjes, doosjes, hoesjes, nouja, ga zo maar door. Er is bijna niets zo fijn als orde brengen in dingen (bijvoorbeeld dvd’s, boeken, tijdschriften en ga zo maar door) die eerst door elkaar lagen. Hetzelde geldt voor mijn werkplek. Het is handig om precies te weten waar je iets hebt gelaten, zodat je lange zoektochten kunt voorkomen.

Er zijn verschillende manieren om ‘dingen’ te organiseren: op genre, kleur, grootte, gebruikstype, etc. Het ligt er maar net aan wat jij het handigste vindt.

Zo zijn er mensen die hun boeken bijvoorbeeld sorteren op kleur van de rug van het boek en deze als een soort regenboog in de kast zetten. Esthetisch vind ik het fantastisch, maar praktisch… iets minder. Ik weet namelijk niet altijd welke kleur de rug van een boek heeft. Het zoeken naar een specifiek boek is dan een tijdrovend klusje. In dat geval is het wellicht handiger om je boeken alfabetisch te sorteren op de achternaam van de auteur of de titel van het boek. Sorteren op genre is ook handig.

Na een semester herken je dit vast wel: de aantekeningen van alle vakken liggen door elkaar en eigenlijk is er geen structuur meer te vinden! Daarom is het handig om in je collegeblok je aantekeningen te nummeren (net zoals bladzijdenummers) zodat je ze later makkelijker kan archiveren (bijvoorbeeld in een ordner). Wanneer je dan helemaal klaar bent met een vak, kun je je aantekeningen in een ordner doen en in je boekenkast zetten (gooi ze nog niet meteen weg, want soms is het bij een vervolgvak handig om terug te kunnen kijken).

PS. Voor de organisatie-freaks onder ons, kijk ook eens op Things Organized Neatly

– Deze post is een follow-up van de post “Op kamers op budget“.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s